Blog az önállóság kezdetéről

Elköltöztem Otthonról

Elköltöztem Otthonról

Így menj holnap a HVG Állásbörzére

2019. március 05. - Elköltöztem Otthonról

hvg-allasborze-tippek.jpg

Ha még tanulsz, vagy nemrég végeztél, akkor érdemes elmenned a HVG Állásbörzére, amely a legjelentősebb karrier témájú esemény hazánkban.

Évente kétszer kerül megrendezésre, tavasszal és ősszel, ebből az idei tavaszi program március 6-án és 7-én lesz. Azaz holnap-holnapután.

Jogosan merülhet fel a kérdés: érdemes ilyen karrier napokra elmenni? Csak bögre- meg tollgyűjtésre jók, vagy tényleg lehet állást találni ilyen módon?

Szerintem az utóbbi, de legalábbis sokat tehetünk itt azért, hogy beinduljon a karrierünk, és megszerezzük az első tapasztalatokat. Felfoghatjuk akár úgyis, mint egy jó kis állásinterjú próbát, sokkal kisebb nyomással és téttel. Az esemény jellegéből adódó oldottabb légkör pedig sokat segíthet abban, hogy ne vegyük véresen komolyan az álláskeresést.

Na de nem ám csak úgy odamegyünk és elkezdünk random beszélgetni, hanem felkészülten és határozott célokkal vágunk bele. Különben csak elveszünk az információk tengerében, és csalódottan megyünk haza a nap végén.

Hogyan készülj a HVG Állásbörzére?

  1. Olvasd el ezt az oldalt, és tervezd meg az útvonalad részletesen: https://hvgallasborze.hu/rendezvenyrol
  2. Legyen egy önéletrajzod! Ezt még ma össze tudod rakni, a helyszínen pedig lehetőséged lesz kinyomtatni, és még profi fotót is csinálnak rólad.
  3. Olvasd el a HVG saját tippjeit, ezek is nagyon hasznosak: https://hvgallasborze.hu/felkeszules

Mit vigyél magaddal holnap?

  • Egy kényelmes, közepes méretű táskát, amiben elfér az önéletrajzod, bele tudod tenni a kapott nyomtatványokat, esetleg egy ásványvizet. Nincs rosszabb annál, amikor mindent kézben kell fognod, mert egy pénztárca méretű táskát vittél (esetleg semmilyet), és még kezet sem tudsz fogni a sok papírtól.

  • Önéletrajzot: akkor is írj egy önéletrajzot, ha még soha nem dolgoztál. Ebben az esetben írd bele a fontosabb főiskolai/ egyetemi tantárgyaid, versenyeredményeid, előadások címét, amit te tartottál, vagy egyéb szakköri, illetve önkéntes tevékenységedet.

  • Olyan ruhában és cipőben legyél, amiben jól érzed magad. Jó, azért ne melegítőben, de nem érdemes öltönyben feszengeni, ha amúgy nem érzed jól magad benne. Férfiaknak egy világos színű, hosszú ujjú ing és szövetnadrág, nőknek blúz és szövetnadrág tökéletes. A cipő is legyen elegáns (de nem kell, hogy 10 centis sarka legyen). Ha visszanézel korábbi években készült képeket, láthatod, hogy sok kiállító is hasonlóan van felöltözve.

Így készülj fel - konkrét példán keresztül!

Tegyük fel, hogy én most egy frissen végzett közgazdász vagyok.

Felmegyek a HVG Állásbörze regisztrációs oldalára: https://hvgallasborze.hu/regisztracio

Miután megadtam az email címem és jelszavam, olyan adatokat is meg tudok adni, mint:

  • LinkedIn profil link (ha még nincs, hozz létre egyet még ma!)
  • Érdeklődési területeim
  • Nyelvtudásom szintjét, de még akár a fizetési igényemet is

A regisztráció után aktiválni kell a profilunkat, különben nem kapjuk meg a belépésre jogosító kódot.

Ezután megnézem a kiállítók által kínált állásokat: https://hvgallasborze.hu/kiallitoink/kiallito-kereses

Kiválasztok 4 céget állással együtt, akikről a következőket fogom részletesen elolvasni:

  1. Alapvető cégadatok: hol van az irodájuk, milyen termékeik/szolgáltatásaik vannak, a cég oldalon a híreket, ha van, a Facebook/LinkedIn/Instagram oldalukat, megnézem, vannak-e róluk videók, vagy van-e Dreamjobs profiljuk
  2. Milyen állásokat hirdetnek, és melyek azok, amik érdekelnek és meg is felelek rájuk. Milyen készségeket és tulajdonságokat várnak el, illenék-e a csapatba?
  3. Hol a standjuk, megnézem térképen

Így már célzottan tudok 4 helyre menni és nem csak céltalanul kóborlok a standok között.

Neked is azt javaslom, hogy készülj egy hasonló akciótervvel, emellett nézz rá az előadásokra és a személyes tanácsadásokra, mindegyik nagyon hasznosnak ígérkezik.

Sikeres felkészülést és eredményes látogatást kívánok! Ha jól sikerül a holnapi-holnaputáni napod, örömmel veszem, ha megosztod itt is :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elkoltoztem-otthonrol.blog.hu/api/trackback/id/tr1014669159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása